Tak tu máme další úterý, a s ním i ukázku toho co mám momentálně rozečtené a na co nás čeká recenze. Musím říct, že se mi tu hromadí čím dál zajímavější kousky a nevím do čeho se pustit dřív :)
Každopádně tentokrát tu mám další povedenou knihu z nakladatelství Panteon. Přeci jen po všech těch severských detektivkách to chtělo trochu oživení..takže opět detektivka ale tentokrát z Velké Británie :D

A co čtete vy při úterku:)





Autor: Denise Mina
Český název: Konec vosí sezóny
Žánr: světová literatura, krimi

Nakladatel: Panteon
Počet stran: 404


Anotace: Nejlepší britská detektivka roku 2012

Bohatý finančník Lars Anderson se oběsí. Dědictví jeho podezřelých obchodů zle dopadá na jeho rodinu, dvě otcovou výchovou těžce poznamenané děti a zlomenou ženu. Mezitím na předměstí Glasgow někdo brutálně zavraždí mladou ženu.

Vyšetřovatelka Alex Morrowová začne rozplétat pavučinu lží, která obtáčí místní komunitu, Skotsko i stovky mil vzdálená místa.

Konec vosí sezóny je vynikající a velmi přesvědčivý vícevrstevný detektivní román, který sleduje zničující důsledky sobeckého počínání jednoho člověka ve světě zpustošeném hospodářskou recesí a zpochybňující vše, co bylo dříve pokládáno za posvátné.