Máme tu další neděli a s ním i další Knižní tipy. A co si tentokrát myslím, že stojí za přečtení? V poslední době se vyrojilo opravdu velké množství severských detektivek. Některé jsou hodně povedené, jiné méně. Mezi ty povedenější rozhodně patří i Skočný příliv, u kterého vám dokáže zatrnout již na samém začátku. Každopádně hodnocení již nechám na vás, za mne ano :)

~~~~

Ostrovní pláž v zátokách Hasslevikarna se stane němým svědkem nelidské vraždy. Obětí je neznámá těhotná žena. Píše se rok 1987, případ je po čase odložen jako nevyřešený. 


Po více než dvaceti letech ho znovu otevírá Olivia Rönningová, studentka Policejní akademie. Má k dispozici moderní metody a techniky, novinové články, spisy, svědectví, ale chybí jí to nejpodstatnější – Tom Stilton, který tehdy vedl vyšetřování, ale teď jako by se po něm slehla zem…

~~~~

Cilla & Rolf Börjlind patří mezi nejzkušenější švédské spisovatelé, kteří se pohybují hlavně v oblasti filmu a televize, a mimo jiné stojí za uznávanou detektivní sérií Tomb a Morden. Napsali scénář pro více než dvacet filmů a posbírali řadu úspěchů v televizi a na stříbrném plátně.


V jejich první knize, Skočný příliv , se představil Tom Stilton a Olivia Rønning. Kniha přitáhla zaslouženou pozornost a byla prodána do více než dvaceti zemí světa.



~~~~


Cilla & Rolf Börjlindovi - Skočný příliv / VYDAL: Knižní klub / STRAN: 456 / ŽÁNR: severská krimi




HODNOCENÍ DATABÁZEKNIH: 83%