Sice malinko se zpožděním ale přece jen jsem si pro vás připravil další knižní tip :) Máte rádi zombie? Tak by se vám mohla líbit kniha Dušana Fabiana Živého mě nedostanou. Rozhodně se nejedná o klasickou zombie knihu kde jsou zombici loveni. Tady je zombie hlavním hrdinou. A upřímně skvěle sem se u ní bavil. Marvin nás zásobuje požehnaným počtem hlášek, až jsem se chvílemi bál abych nerušil sousedy.
Rozhodně zábavná kniha se zajímavým námětem rozhodně zkuste pokud jste nečetli :)

~~~~


Kapacity datují Marvinův zrod do roku 1250 před Kristem. Marvin datuje zrod Krista do roku 1250 po Marvinovi. Kdo je tento velkohubý prehistorický Chuck Norris?
Marvin je zombie.
Pracuje jako nájemný vrah.
A za svého nejlepšího přítele považuje svůj čakan.
Krvavá, cynická, pseudohistorická splatter fantasy - pokud nejste příliš náročnými čtenáři, možná se i zasmějete.




~~~~~

Dušan Fabian se narodil 10. listopadu 1975 v Košicích na Slovensku, kde žije dodnes. Pracuje jako
vědecký výzkumník v Ústavu fyziologie hospodářskych zvířat Slovenské akademie věd. Do povědomí čtenářské veřejnosti pronikl povídkou "Migréna", která vyhrála literární soutěž Béla 2001, organizovanou internetovým magazínem "Hlboký hrob"; zároveň se dostala do finále soutěže o "Cenu Gustáva Reussa" a byla zařazená do sborníku Krutohlav 2001. V tomto a dalších ranných dílech Fabian kombinuje věrný popis reálií východního Slovenska s prvky Lovecraftovského hororu; postup, který později zdokonalil v povídkách jako "Tri čierne utorky" a "V predvečer prvého mája" (ohodnocené cenami Béla 2002, resp. Istron 2006), kde se už k hororu přidávají i prvky městské nebo temné fantasy. Paralelně s touto linií tvorby vznikl komediální hororový cyklus o nemrtvém Marvinovi, vycházející z povídek "Ži a nenechaj žiť", "Trampoty jednej mŕtvoly" a "Agent jeho veličenstva zasahuje". V roce 2006 Fabian publikoval svůj románový debut, Invocatio Elementalium, paralelně v českém překladu Roberta Pilcha a jako román na pokračování v číslech 36 až 39 časopisu "Fantázia".


~~~~



Dušan D. Fabian - Živého mě nedostanou / OBÁLKA: Jozef Gertli Danglár / VYDAL: Brokilon / STRAN: 392 / ŽÁNR: fantasy




HODNOCENÍ DATABAZEKNIH: 89%