Tak jsem po vašich krásných recenzích neodolal a pustil se do Sto tisíc Království taky. Je pravda, že mne kniha lákala hned od začátku, protože obálku má opravdu krásnou. No co říct začal jsem a musím poznamenat, že vůbec nevím jestli na tuhle knihu mám mozkovou kapacitu. Zatím nějak nechápu :D Ale doufám, že se to snad zlepší. Musí jinak budu naštvanej :D




Autor: N.K. Jemisinová
Český název: Sto tisíc království
Žánr: Fantasy

Nakladatel: Argo
Počet stran: 286



Anotace: Yeine Darr je vyvrženec z barbarského severu. Když její matka za záhadných okolností zemře, je dívka povolána do velkolepého města zvaného Nebe. Teprve tam zjistí, že je jmenována dědičkou krále.Náhle se ocitá ve středu nemilosrdného boje o moc a je postavena proti příbuzným, o jejichž existenci do té doby netušila. Bojuje o svůj život a přitom je čím dál hlouběji vtahována do tajemství halícího matčinu smrt a do krvavé historie vladařské rodiny, jíž se stala součástí. První díl trilogie.
Románový debut mladé autorky se okamžitě dočkal bouřlivého přijetí ze strany žánrové kritiky i čtenářů. Autorka za něj získala cenu Locus a bezpočet nominací včetně těch na ceny Hugo, Nebula a World Fantasy Award.