Čtvrtek je už doufám synonymem pro Ebook novinky. A co že nám to tentokrát nakladatelé s knihkupci připravili? Nejvíc asi budou potěšeni fanoušci klasické fantasy, protože fantomprint si pro nás připravil lahůdku v podobě Oka Světa od Roberta Jordana. Od Joty, Hosta a Domina můžem najít pár detektivek. A i Fragment se pochlapil s pár knihami... Takže vybírejte, stahujte, čtěte :)



Robert Jordan - Oko světa
Není příliš mnoho fantasy cyklů, které se staly legendami. Jordanovo Kolo času mezi ně rozhodně patří. Kolo času opravdu je velký fantasy epos. Velký v tom nejlepším slova smyslu. To, že má něco víc dílů, neznamená, že to je špatné. Vždy jde o autora a jeho schopnosti. Robert Jordan je toho dokladem a jeho sága bude už navždy patřit k tomu nejlepšímu z klasické fantasy…

Kolo času se otáčí a věky přicházejí a odcházejí, zanechávajíce za sebou vzpomínky, jež se mění v pověsti. Pověsti blednou v mýty a dokonce i mýty jsou dávno zapomenuty, když se věk, jež se zrodil, vrátí. Ve třetím věku, věku proroctví, jsou svět a čas v rovnováze. Co bude i co je by mohlo padnout do rukou Stínu.

Autor: Robert Jordan
Nakladatel: Fantomprint
Počet stran: 512
Rok vydání: 2012


Na policejní stanici v zapadlém koutě Skotska stojí už dlouho na okenním parapetu zapomenutá láhev. Uvnitř je sotva čitelný lístek. Jisté je jen to, že první slovo je dánsky a znamená POMOC — a že vzkaz je napsán krví.

Když se tahle podivná zpráva konečně dostane na stůl kriminálního komisaře Carla Mørcka z oddělení Q, které se zabývá „odloženými případy zvláštní důležitosti“, začnou se dít děsivé věci. Carl Mørck a jeho kolegové — svérázný asistent blízkovýchodního původu Asad a drzá Rose — se ponoří do hrůzného případu sekt a unesených dětí, jejichž rodiče zmizení nikdy neohlásili. Proč? Čas se krátí a život dalších dvou dětí visí na vlásku…

Vzkaz v láhvi získal v roce 2010 významné literární ocenění Skleněný klíč za nejlepší severský detektivní román (jeho dalšími laureáty jsou Jo Nesbø, Stieg Larsson a Henning Mankell). Tento román se také stal vítězem dánské Ceny čtenářů 2010. Knihy Jussiho Adlera-Olsena vycházejí v třiceti šesti jazycích. Jen v jeho rodném Dánsku se prodalo více než dva miliony výtisků a například v Německu prodej přesáhl tři a půl milionu knih.

Autor: Jussi Adler Olsen
Nakladatel: Host
Počet stran: 560
Rok vydání: 2013


Jednoho podzimního dne je v Oslu nalezen zavražděný narkoman Ludvig Sandersen. Případ nebudí nijak zvláštní pozornost a jeho vyšetřováním jsou pověřeni inspektorka Hanne Wilhelmsenová a policejní prokurátor Hakon Sand. V krátké době však dojde k dalším nečekaným událostem: nejprve se na policii sám přihlásí pachatel vraždy a vzápětí je ve svém bytě nalezen mrtvý Sandersenův advokát. Policisté hledají důkazy a souvislosti, bloudí ve slepých uličkách, ale pomalu začínají odhalovat obraz důmyslně fungující drogové mafie. Případ se postupně rozrůstá do nečekané šíře a ukazuje se, že prsty této organizace jsou vskutku dlouhé – zasahují jak do policejních složek, tak do nejvyšších kruhů společnosti.

Autor: Anne Holtová
Nakladatel: Jota
Počet stran: 296
Rok vydání: 2013



Další ebooky už pouze obrazem :





To si myslím že by pro tento týden mohlo stačit :) Doufám, že si vybrala většina z vás. Přeci jen je to můj subjektivní seznam co mne zaujalo. V tuto chvíli nezbývá než čekat co přinese další týden za zajímavé novinky :)