Tak tu máme opět další týden. A jak už se stalo tradicí, každý čtvrtek vám přináším novinky ze světa ebooků, které mne zaujaly. A co že se nám to tento týden urodilo? Fanoušci československé fantastiky zaplesají vyšel nový Červenák a jeho druhý díl Zlata Arkony. Potom tu máme velmi zajímavý titul Sto tisíc Království. Thriller ve stylu Dana Browna Vodní labyrint a pozadu nezůstal ani Fantomprint se svojí Ztracenou Flotilou :)




N.K. Jemisinová - Sto tisíc království
Yeine Darr je vyvrženec z barbarského severu. Když její matka za záhadných okolností zemře, je dívka povolána do velkolepého města zvaného Nebe. Teprve tam zjistí, že je jmenována dědičkou krále.
Náhle se ocitá ve středu nemilosrdného boje o moc a je postavena proti příbuzným, o jejichž existenci do té doby netušila. Bojuje o svůj život a přitom je čím dál hlouběji vtahována do tajemství halícího matčinu smrt a do krvavé historie vladařské rodiny, jíž se stala součástí.
První díl trilogie. Románový debut mladé autorky se okamžitě dočkal bouřlivého přijetí ze strany žánrové kritiky i čtenářů. Autorka za něj získala cenu Locus a bezpočet nominací včetně těch na ceny Hugo, Nebula a World Fantasy Award.

Autor: N.K. Jemisinová
Nakladatel: Argo
Počet stran: 286
Série: Dědictví
Díl: 1
Rok vydání: 2013

Nad Rujánou zní válečné rohy. Vojska z Volinu a Štětína míří na posvátný ostrov, aby ho ohněm a ocelí očistila od cizí havěti. Démoničtí potomci severských bohů jsou ale odhodláni udržet Rujánu v područí a Rány v otroctví, i kdyby si měli na pomoc přivolat zkázonosné záhrobní mocnosti.
Černokněžník a jeho vlčí průvodce sbírají odvahu a sílu pro boj s nevídaným protivníkem. Do útesů Arkony buší krvavý příboj, ve vodách vnitřního zálivu se cosi probouzí a vysoko nad ostrovem krouží tajemný bílý krkavec. Schyluje se k válce bohů.
Zlato Arkony 2 je epickým vyvrcholením dvoudílného románu, kterým pokračují dobrodružství Černého Rogana a vlka Goryvlada. Juraj Červenák, nejúspěšnější autor historické fantasy na Slovensku a v Česku, vás zve na další výpravu do světa slovanských hrdinů, bohů a démonů.

Autor: Juraj Červenák
Nakladatel: Brokilon
Počet stran: 360
Série: Černý Rogan
Díl: 2
Rok vydání: 2013


Od autora, který odkryl tajemství tajné služby Vatikánu
Zveřejnění románu ve Španělsku vyvolalo vášnivou polemiku
Mladá archeoložka Afdera Brooksová se dostaví k smrtelné posteli své babičky, výstřední milionářky a sběratelky umění. Ta Afdeře svěří dědictví bezpečně uložené v jedné americké bance - starobylý rukopis. Afdera podniká cestu kolem světa, aby odkryla záhadný obsah tohoto dokumentu. Cesta vrcholí v Benátkách ve vodním labyrintu. Z Vatikánu zasahuje intrikující kardinál Lienart, který se všemožně snaží zabránit odhalení, jež by mohl přinést poničený pergamen.

Autor: Eric Frattini
Nakladatel: Panteon
Počet stran: 480
Rok vydání: 2013


Další ebooky už pouze obrazem :




To si myslím že by pro tento týden mohlo stačit :) Doufám, že si vybrala většina z vás. Přeci jen je to můj subjektivní seznam co mne zaujalo. V tuto chvíli nezbývá než čekat co přinese další týden za zajímavé novinky :)