Rovnováha magie byla narušena. Svět nyní stojí nepatrný krok před záhubou... 
Mladý novinář Jonathan byl proti své vůli vtažen do konfliktu dvou frakcí mocných kouzelníků a musí bojovat za svou záchranu. Události jsou natolik znepokojující, že svou pozornost k Londýnu obrací i svatá inkvizice v Římě. Prazdroj magie v troskách Atlandidy musí být uzavřen. Podaří se závod s časem vyhrát a odvrátit tak jistý konec lidstva?

Máme tu před sebou druhý díl Věku magie - série, která nás zavádí do viktoriánské Anglie a tajných magických společenství. Chtěl bych dopředu upozornit, ať ty z vás co nečetli první díl radši mojí recenzi nečtou :)

Na konci prvního dílu jsme naše hrdiny opustili uprostřed rozpadajícího se řádu Stříbrného kruhu. Kdy se moci ujal zlořečený lordmág Wellington. Který se při honu za mocí a silou bájného Prazdroje magie, nebojí použít ani ty nejhorší metody.

"Bylo to, jako by ho někdo vzal klackem přes hlavu! Jonathan vykřikl tak hlasitě, že to přehlušilo i Wilkinsonovo vyvádění."

Osobně se mi hodně líbí např. číslování kapitol. Běžně každá kniha začíná číslováním od jedné. Avšak tady je to jinak, zde pokračujeme čísly kapitol tam, kde jsme v prvním díle skončili. A nejsou to jen takovéto maličkosti, které čtenáře potěší a pomohou mu se vžít do děje.

K původním postavám nám přibývají další a další. Dokonce se nám na scénu příběhu zamíchává i Vatikán s jeho vyslanci. Tím se nám příběh samozřejmě pěkně zamotává a dostává grády. Někdo by si pomyslel, že tolik postav by mohlo být na škodu. Ovšem zde tomu rozhodně tak není. Každá postava je jiná a dává tak pocit, že příběh žije vlastním životem a vše není pevně nalinkované.

Musím říct, že mne celá série velmi zaujala. A i přes své některé chyby dokáže zaujmout neopakovatelným kouzlem směsi magie a světa v době technické revoluce. A myslím si, že druhý díl je ještě o chloupek lepší než první. Nejspíše za to může více akce, které jsme si v prvním dílu tolik neužili. A nezbývá nám, než čekat až nám nakladatelství Fragment přinese závěrečný díl této napínavé trilogie.

Tímto bych chtěl samozřejmě poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutý recenzní výtisk.


Bernd Perplies, narozen 1977 ve Wiesbadenu v Německu, studoval film a němčinu v Mainz. Souběžně s prácí na německém filmovém institutu ve Frankfurtu nad Mohanem, začal se psaním. Dnes pracuje jako spisovatel, překladatel a novinář. Je editor webových stránek Ringbote.de Corona Magazine a je součástí překladatelského týmu na "Star Trek" románů Cross Cult.

V srpnu 2008 přišel jeho první román, "Tarean - Sohn des Fluchbringers " na trh, následován dalšími pracemi.



Čas zkázy
Autor: Bernd Perplies
Překladatelka: Vladana Hallová
Nakladatel: Fragment
Série: Věk magie
Díl: 2
Rok vydání: 2013