Pomalu, ale jistě se nám blíží konec týdne, a tak jsem se rozhodl, že pro Vás založím na svém blogu novou rubriku. Jelikož místo, kde primárně čtu knihy je můj ipad popř. kindle, padla volba nové rubriky na nově vydané zajímavé ebooky. Doufám, že Vám alespoň trochu usnadním rozhodování v tom do jaké knihy investovat :)

Nečekejte zde žádné recenze ani hodnocení, od toho jsou mé recenze toto bude místo kam budu dávat knihy, o kterých si myslím, že stojí za přečtení a vyšly v poslední době.

Začneme ze soudku který mě není zrovna nejbližší, asi jste zaregistrovali, že většinovým vlastníkem ereading.cz se stalo nakladatelství Albatros Media, s tím přichází příjemné zjištění pro nejednu čtenářku včetně mé drahé polovičky: Padesát odstínů šedi vychází konečně jako ebook.

Strhující erotický román o temných touhách v každém z nás…

Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…
Autor: E L James
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 620 str.
Rok vydání: 2012
Zabezpečení: bez Adobe DRM
Formáty: epub/mobi/pdf
Recenze: není


Dále už něco pro fanoušky fantastiky:


M. Žamboch - Ve službách klanu

Herbert Ducatti je horník. Hluboko v podzemí těží pro klan čarodějů aktivní drahokamy. V Severních horách je ložisek surových krystalů spousta, ale není snadné je těžit – koncentrovaná magie v průběhu pár hodin vypálí mozek každého obyčejného člověka. A pokud se prokope dostatečně hluboko, stačí k tomu sekundy. Přežít v Hlubině mohou jen čarodějové. Ale to stále není to nejhorší…


Autor: Miroslav Žamboch
Nakladatel: Triton
Počet stran: 312
Rok vydání: 2013
Zabezpečení: bez Adobe DRM
Formáty: epub/mobi/pdf
Recenze: ZDE


Třetí epizoda nového knižního seriálu, na němž se podílejí špičky české a slovenské fantastiky a který je psán v intencích subžánru městské fantasy.

Zdánlivě banální případ vraždy tří lidí, kteří zřejmě věděli příliš mnoho, se povážlivě komplikuje, když na scénu vstupují démoni ovládající stroje a v novinách se objevuje podivný zašifrovaný inzerát skrývající vodítko k mimořádně cennému kouzlu. 
Felix Jonáš a jeho tým magických úderníků musejí napnout všechny své dedukční schopnosti, šarm a především veškerou hrubou sílu, která jim zbývá, pokud chtějí skrýš odhalit včas. 
A zatím kdesi v ukryté nádrži se zvolna probouzí obří mořská obluda…


Autor: Ondřej S. Nečas
Nakladatel: Epocha
Počet stran: 184
Série: Kladivo na čaroděje
Díl: 3
Rok vydání: 2013
Formáty: epub/mobi/pdf
Recenze: ZDE

Další ebooky už pouze obrazem :)


Všechny knihy (kromě Fifty Shades) jsou dostupné na serveru Palmknihy.cz