Aktivní drahokamy chtějí všechny klany. A o to, co chtějí všichni, se obvykle bojuje. Herbert Ducatti toužil jen přežít… Alespoň zpočátku.


Herbert Ducatti je horník. Hluboko v podzemí těží pro klan čarodějů aktivní drahokamy. V Severních horách je ložisek surových krystalů spousta, ale není snadné je těžit – koncentrovaná magie v průběhu pár hodin vypálí mozek každého obyčejného člověka. A pokud se prokope dostatečně hluboko, stačí k tomu sekundy. Přežít v Hlubině mohou jen čarodějové. Ale to stále není to nejhorší… 

Představovat mistra české fantastiky Miroslava Žambocha je asi zbytečné. Po odmlce kdy se zaměřil se svým souputníkem Jiřím Walkerem Procházkou na restart série o agentu JFK, nám autor přináší svěží dílko, které jak je u něj zvykem je nabyté akcí a poutavým dějem.

Příběh nás zavede do Severních hor kde se Herbert Ducatti uvázal klanu Hastů k dvacetileté službě v dolech na aktivní drahokamy. A jak jsme si již za ta léta u Miroslava zvykli čeká nás akce, akce a zase akce. Možná si řeknete zase klany, není to už otřepané klišé? Možná ano, ale zde funguje dobře. Vždyť se stačí podívat například na urban fantasy. I přesto se autorovy podařilo vykřesat neotřelé dílko které nás zavede pod zem do Hlubiny Země. Kde pokud budeme kopat dostatečně hluboko......

Nového Žambocha mohu určitě doporučit. Nikoho neurazí a pro fanouška české fantastiky je více méně povinností. Takže dámy a pánové vyhlížejte 2. dubna kdy Ve službách klanu vychází. Tímto bych chtěl také poděkovat serveru Palmknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku. :)



VE SLUŽBÁCH KLANU
MIROSLAV ŽAMBOCH
ISBN: 978807387622
VYDAVATEL: TRITON, PALMKNIHY
ROK VYDÁNÍ: 2. 4. 2013